MÆGLERE

Her kan du se vores standardtrappemæglere. En mægler kaldes også i daglig tale for en ”stolpe”. Som udgangspunkt sidder der en mægler som start og afslutning på et trappegelænder. På kvart- og halvsvingstrapper sidder der ofte også en mægler i hjørnerne – en sådan kaldes en ”hjørnemægler”.

Trappemæglerens betydning for din trappes udtryk

Valget af mægler bør hænge sammen med valget af balustre og håndliste. Hvis gelænderet syner meget lukket eller kraftigt, vil det ofte være en god idé at vælge nogle kraftige mæglere hertil. Modsat vil et enkelt gelænder kræve nogle tyndere og enklere mæglere. Ønsker man en klassisk trappe, kan man vælge, at håndlisten skal gå over toppen af mæglerne. Dette kaldes en ovenpåliggende håndliste.

Mæglerne kan være drejede, ligesom balustre kan. Dermed kan mæglere og balustre laves i præcis samme stil. Mæglerne kan også være med “profil”, dvs. spor, efter eget valg. Sporene er typisk lodrette, eller sporede som bånd i bund og top. Vi profilerer altid stolperne efter aftale, så du får præcis det udtryk, som du ønsker.

I vores trappegalleri kan du se eksempler på mange forskellige materialekombinationer og mæglerdesigns. 

Kontakt os hvis du har specielle ønsker til valget af mæglere, eller hvis du har spørgsmål til materialevalg og -kombinationer. Med vores 30 års erfaring med design af trapper, har vi et godt udgangspunkt for at finde den helt rette løsning. 

Finish på trappemæglere

Toppen af mæglerne kan afsluttes på forskellig vis. Bl.a. er der mulighed for at vælge om mæglertoppen skal være malet eller være i samme træsort som trinene og/eller håndlisten. Ofte vælger man at lade mægler og håndliste få samme finish, så trappen får et harmonisk og enkelt udtryk.

Trapper uden mæglere

Det er selvfølgelig også muligt at få designet en trappe helt uden mæglere, balustre og håndliste. En sådan trappe er dog hverken særligt børne- eller ældrevenlig, hvilket du skal have med i dine overvejelser. Til gengæld kan du få et helt enkelt og minimalistisk udtryk.

Ønsker du et uforpligtende tilbud?