træsort

Skal trappen være i fyr, bøg, ask, eg, mahogni eller måske noget helt andet? Valget af træsort er helt afgørende for trappens karakter, slidstyrke og udseende. Nordiske træsorter som fyr, bøg, ask eller eg passer som oftest godt til danske/nordiske hjem. Da vi bor i delvist lysfattige egne, kan disse lyse træsorter være en god løsning i især nordvendte rum. Her kan de veje op for de sparsomme lysforhold på ganske elegant vis.

Forskellige udtryk med forskellige træsorter

En stor, rummelig og sydvendt hall kan lettere bære trappetrin med mørkere karakter og tyngde. Her kan man med fordel vælge mørke træsorter som merbau eller mahogni. Du kan selvfølgelig have mange andre overvejelser end lysforhold. Det ved vi i hvert fald, at vi selv har, når vi designer trapper i træ. Træsorterne reagerer meget forskelligt i forhold til deres hårdhed og forhold til fugtighed. Hvis du har nogle spørgsmål til valg af træsort, er du velkommen til at kontakte os.

Vi lagerfører som oftest følgende træsorter (men kan selvfølgelig også bestille andre hjem). Træsorterne er her vist ubehandlet:

Specialtræ

Ønsker du en træsort, der ikke fremgår af de hidtil nævnte, så kan vi fremskaffe de fleste. Der kan for eksempel være tale om birk eller douglasgran. Det er ikke muligt at fremskaffe regnskovstræ. Dette er fordi VejleTrappen sætter en ære i at hente sine træsorter fra bæredygtigt skovbrug. Alt vores træ kommer fra bæredygtigt skovbrug, og er FSC/PEFC-mærket. VejleTrappen er medlem af Dansk Trappe Kontrol (DKT), og følger derfor gældende regler og lovgivning, mens vi sikrer høj kvalitet.

Det er yderligere muligt at påvirke sin træsort og dens udseende gennem brug af overfladebehandling. Vi kan især anbefale Natura olie, hvor du både sparer på pengene og miljøet. Du kan læse mere om Natura olie, samt vores andre overfladebehandlinger, under overfladebehandling.

Blødt eller hårdt træ

Det er ikke nødvendigvis et onde, at der slides på trappetrinene. Trappetrin af træ bliver mere charmerende, når de får lidt patina. De forskellige træsorter reagerer også forskelligt på slid. I Danmark er det en gammel tradition at benytte fyr eller bøg i produktionen af trapper. Disse to træsorter er henholdsvis blød og hård, men er begge populære på grund af deres forskellige egenskaber.

Der kan selvfølgelig være gode grunde til ikke at vælge den blødeste træsort. Dette er især hvis man ved, at trappen udsættes for mere end almindeligt slid. For eksempel kan legende børn eller husdyr yde mere end charmerende patina på en blød træsort. Det kan også være, at trappen er placeret et sted med forhøjet slid på grund af øget gennemgang eller transport af slidsomt materiale, som f.eks. fodtøj med sten eller lignende, der slæbes hen over trappen. Vi hjælper dig med at finde den rette træsort til lige netop dit behov.

Naturens trinstruktur

Trappetrin er karakterfulde stykker natur med deres helt eget liv og struktur. De er aftryk af skovens organiske liv, som fortjener vores respekt. I arbejdet med den enkelte trappe er det derfor vigtigt at trætrinnenes særlige karakter bliver eksponeret bedst muligt i det færdige produkt.

Vi tilbyder både mulighed for fingerskarrede trinplader og trin med gennemgående stave. Trappetrin af fingerskarret træ passer rigtig fint til parketgulv. Til f.eks. plankegulv og sildebensmønster kan vi anbefale gennemgående lameller.

Fyr

Bøg 

Ask

Eg

Mahogni

trapper med omtanke og omhu

Ønsker du et uforpligtende tilbud!