Gelænder

Kært barn har mange navne. Derfor kaldes “gelænderet” også for værn, afskærmning, trappeværn og balkongelænder. Rent teknisk kan de have forskellige betydninger, så i daglig tale bruger man oftest “gelænderet” omkring trappen, og “vandret gelænder” eller “værn”, når det står på f.eks. 1 salen.

Et gelænder sammensættes af 3 dele: håndlisten, balustrene og stolperne (også kaldet for mæglerne). Gelænderet er fræset ned i trappens vange, trin eller en bundliste.  

“Simple” – Traditionelt gelænder
Vores bestseller kalder vi “simple” pga. det enkle og tidsløse look. Gelænderet består af runde lodrette balustre (type B3) samt af en træhåndliste efter eget valg.

Denne type har gennem årene vist sig at være enkel, praktisk at vedligeholde og god at holde ved så du kan føle dig tryg når du færdes på trappen.

“Simple” er meget enkel i udseendet, og samtidig også prisbillig at udføre. Modellen vil med lethed passe ind i de fleste hjem.

“Lite” – Gelænder med glas og stål
Idag er det mere populært end nogensinde at vælge lette og lysvenlige gelænderløsninger. Vi kalder denne løsning “Lite”, fordi den bidrager til letheden i hjemmet. Lite kan bestå af glas, Stål, eller en kombination af glas og stål. 

Der findes mange forskellige løsninger indenfor glas og stål. F.eks. kan glasset nedfræses i vangen, eller det kan monteres på siden af vangen med punktbeslag. En anden løsning kan være at fastholde glasset med glasklemmer.

Det mest minimalistiske udseende opnås ved at lade glasset stå uden håndliste. Glasset fæstnes da med punktbeslag, eller i en glasskinne. Dette giver et meget let og gennemsigtigt udseende . 

Der er naturligvis krav til sikkerhed ved sådanne løsninger. – Vi følger naturligvis glasindustriens og DTK´s retningslinjer indenfor glasløsninger. Du kan derfor være helt sikker på at din trappe opfylder alle gældende krav.

Vælg den rigtige løsning
Ud over at være pæn og bidrage positivt til helheden skal en trappegelænder også give dig sikkerhed og tryghed, når du færdes på trappen. Derfor afhænger valget af gelænder ofte af både geometrien og ønskes til design.

Såfremt du her på siden ikke finder det gelænder, du søger, er du velkommen til at kontakte os for en snak om andre muligheder. Da der findes et utal af muligheder, er det desværre umuligt at vise dem alle her. 

I vores trappeudstilling har vi også forskellige modeller udstillet som du kan se. Du er velkommen til at ringe og aftale en tid inden du kommer – så du er sikker på at få den rette vejledning.

Ønsker du et uforpligtende tilbud!

Kontakt

VejleTrappen A/S
Rørhaven 3, 7100 Vejle
Tlf.: 86 94 55 12
info@vejletrappen.dk

CVR: 27927327
Bank Reg: 7030 Konto: 2012821

Privatlivspolitik

Sitemap

Vi tilbyder

Vejledning & Tilbudsgivning
Opmåling & Design
Dansk produceret
Montage
Nøglefærdige trappeløsninger

Professionelle trappeløsninger
til private & erhverv