TILBEHØR

Udover vores store udvalg af trappetyper og skræddersyede løsninger, har du også mulighed for at vælge forskellige typer trappetilbehør. Her træder vi hinsides de elementære behov for design og funktionalitet, og adresserer yderligere præferencer. Mulighederne er nærmest uendelige. Vi kan kort nævne klodstrin, stor startrepos, LED-belysning, børnesikringslister samt særlige topafslutninger eller vangeforløb.

Du kan læse yderligere om nogle af mulighederne for trappetilvalg herunder. 

LED-Belysning

VejleTrappen tilbyder integreret LED-belysning, som sikrer et stemningsfuldt trappemiljø. LED findes i mange former og varianter, samt med og uden lysdæmpning. LED-lys kan indbygges både i trapper med opsadlede vanger og trapper med indstemte vanger. Udover at LED-lyset markerer trappetrinene og dermed øger sikkerheden, giver det et eksklusivt look.

LED monteres fra fabrikken. Herefter skal en autoriseret elektriker trække kablerne og udføre el-tilslutningen, efter trappen er sat op.

Klodstrin

Klodstrinnet er trappens nederste trin. Når vi taler tilbehør, så drejer det sig især om at tilpasse klodstrinnet til dine æstetiske præferencer. Mens der ikke er tale om en større funktionel udvidelse, kan et klodstrin have stor indflydelse på trappens samlede udtryk. Der kan være tale om tilbehør i form af dobbelt klodstrin eller andre designmæssige udvidelser.

Skjult Trinmontering/Skjult trinbeslag

En stor del af vore nye trapper monteres med skjult trinbeslag ved forvangen. Dette betyder at forvangen bliver glat og fin, hvorimod den ellers vil have 2 hvide propper pr.trin til at dække over skruerne på siden. De fleste trapper vil derfor let have 28-30 propper på forsiden af vangen. Designmæssigt har vi løst dette, ved i stedet at bruge et kraftigt møbelbeslag som spænder trin og vange sammen.

Når man vælger skjult trinmontering ved forvangen for man derfor en helt glat forvange, og propperne placeres i stedet på trinnets underside. Ved stødtrin vil dette kun være synlig på undersiden. Selvom man vælger skjult trinmontering, vil der stadig kunne ses nogle enkelte hvide dækpropper bl.a. ved bundliste, og på mægler mellem stolpe og håndliste, samt i montagen ved bagvangen ind i væggen. – Ønsker man alle propper skal skjules kan man istedet vælge sletpropper, det kræver dog at man selv får en maler ud efterfølgende til at spartle/male efter at trappen er monteret. (Denne løsning bruges som oftest kun til trapper som skal være i klassisk stil og hvor man gerne vil kunne se f.eks. penselstrøg)

Børnesikring

Børnesikringslisten monteres på åbne trapper uden stødtrin. Dette er for at sikre, at børn ikke kan kravle mellem trinnene, hvor de kan risikere at blive fastklemt eller falde ned. Dette tilbehør er ideelt til den kunde, der ønsker en åben trappe, men stadig ønsker maksimal sikkerhed for de små. Børnesikringslisten findes, som så meget af vores trappetilbehør, i flere former. Listen tilpasses alt efter trappetype og dine ønsker.

Bred håndliste til halvmur

Mens trappen er i træ, kan den godt være fæstet til mursten. Hvis toppen eller dele af trappen har en halvmur som gelænder, kan vi tilbyde en bred håndliste. Dette stykke tilbehør hjælper til at bevare trappens samlede udtryk, selv om gelænderet skifter karakter. Det er en enkel og flot måde at få trappen til at gå i spænd med resten af boligen.

Skrå trappestart

Du kan vælge en skrå trappestart som trappetilbehør. Her er tale om et direkte designindgreb i den valgte trappetype, som ligesom et klodstrin kan være med til at lette tilgangen til trappen. En skrå trappestart kan være relevant afhængig af pladsforhold, men kan også være et æstetisk valg.

Arkitektonisk tilpasning

Det er ikke alle trapper, der har den nemmeste færd igennem et dansk hjem. Skråvægge og andre arkitektoniske valg kan have en stor indflydelse på trappens mulige placering. Her kan vi tilbyde tilbehør i form af tilpasning til det enkelte hjem.

Nedenfor ses nogle af de trappetilvalg, du kan få hos os. Nogle er direkte indgreb, der kan tilføres trappen. Andre kan være detaljer, som en integreret del af trappen, og som lige giver den sidste finish. Vi står klar med den nødvendige erfaring og kvalitetssikrede rådgivning, så kontakt os endelig hvis du har spørgsmål.

Ønsker du et uforpligtende tilbud?