håndliste

Håndlisten er gelænderets øverste del, og holdes oppe af gelænderets balustre. Håndlisten hjælper desuden også til at afstive trappen, og bidrager til dens struktur og færdige udtryk. Det er her du virkelig kan forme din sensoriske oplevelse af din trappeløsning.

Hvilken håndliste skal du vælge?

Dit valg af håndliste afhænger af flere faktorer, først og fremmest dine ønsker til komfort og design. Ønsker du et enkelt udtryk, måske med et valg af en enkel balusterføring, skal håndlisteprofilen ikke være for kraftig. Der er dog mulighed for en stor række kombinationer af balustre, mæglere og håndlister, så du opnår dit foretrukne design. Du kan se en grafisk repræsentation af vores håndlisteprofiler nederst på denne side.

Er balustrene profilerede (med spor) eller meget fyldige, vil en klassisk håndlisteprofil ofte fremhæve trappens samlede design. Dette kunne for eksempel være modellerne H4 eller H5, der begge er profilerede håndlister med en god og kraftig fylde. Der er dog også nogle konstruktionsmæssige overvejelser, når du skal vælge håndliste.  

Gelænderets stabilitet

Jo længere håndlisten er, jo større vil kravet til håndlistens bredde være for at give gelænderet en tilstrækkelig stivhed. Alternativt bør håndlisten støttes undervejs af enten en støttemægler eller et beslag, som kan fastgøres til etagedækket. Vi sørger naturligvis helt automatisk for dette og drøfter eventuelle løsningsforslag med dig.

Træ i mange sorter

Vi tilbyder vores håndlister i mange forskellige træsorter. Måske ved du allerede, at du foretrækker en håndliste i eg eller mahogni. Måske skal du have hjælp til at finde ud af det.

Hver enkelt træsort har særlige egenskaber. VejleTrappen indhenter sit væld af træsorter fra bæredygtigt skovbrug. Du kan derfor vælge næsten alle sorter, så længe de ikke er regnskovssorter, og er FSC/PEFC-mærket. Nordiske og lyse træsorter som bøg, ask og eg er populære i det danske hjem. Dette er særligt fordi disse træsorter bidrager til et lyst indtryk af rummet på grund af deres naturlige farve. Ønsker du noget mere bastant, mørkt og rustikt, kan det være, at mahogni eller merbau er noget for dig.

Skræddersyet håndliste

Hvis du ønsker et specielt design, som f.eks. oval eller kvadratisk håndliste m.m., kan vi også designe og levere det. Vi har værktøjet og den alsidige produktion, det kræver, for at du kan opnå et unikt udtryk. Kontakt os hvis du har specielle ønsker til dit valg af håndlisteprofil.

Ønsker du et uforpligtende tilbud?